Olivesa Zeytinyağı Blog

Orjinal ve Sahte Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Neredeyse tüm tv kanallarında yayınlandı.Hatırlatmakta fayda var.Lütfen izleyelim.

  • 0 ve -6 derece aralığında donması gerekiyor.
  • Su ile karıştırıldığında sahte zeytinyağlarının bazılarının içine şaşırtıcı gelse de makina yağı dahi karıştırılabildiğinden, su ile karıştırma yöntemiyle de sağlıklı bir fikir alınabilir ya da en azından şüphe etmek için geçerli bir nedene sahip olunabilir. Tüm bitkisel kaynaklı yağlar, üzerine su ilave edilmesi haline “dairesel tanecikler şeklinde” su yüzeyine çıkar ve yüzeyde de bu şekilde birleşmeye başlar. “Zeytinyağı gibi üste çıkmak” deyimi doğrultusunda herkesin bildiği üzere zeytinyağına su ilave edilmesi halinde yağ su yüzeyine çıkacaktır ancak zeytinyağının hakiki olmaması halinde suyun yüzeyini kaplayacak şekilde yani yandan bakıldığında ince bir çizgi oluşturacak şekilde birikme gözlemlenir. Su yüzeyine hemen yayılmayan ve yuvarlak damlacıklar halinde yüzeye çıkan yağların hakiki olduğu söylenebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir