Olivesa Zeytinyağı Blog

Neden Filtresiz Zeytinyağı ?

Neden filtresiz zeytinyağını sizlere sunuyoruz?

filtered-olive-oil

Çünkü sağlığınıza önem veriyoruz.Zeytinyağının içinde bunun son derece sağlıklı olmasını sağlayan doğal polifenoller bulunur.Polifenoller bitkiler içinde bulunan doğal kimyasallardır.Vücutta hücresel aşınmayı önlemek adına çalışan geniş bir bileşikler grubu olan antioksidanların bir parçasıdır.Zeytinyağınında diğer bitkisel yağlardan öne çıkan yönü budur ve sağlıklıdır.Çünkü zeytinyağı bir yağdan çok meyve suyudur.

Filtreleme işlemi sırasında zeytinyağının içindeki bir miktar doğal polifenol filtreden geçmeyebilir ve böylece verimi düşer.Bazı duyusal analiz uzmanlarıda filtre edilmemiş zeytinyağının daha aromatik olduğu söylerler.İçinde çimen,domates,vs. bitkilerin tatlarını daha rahat alırsınız.Bu da zeytinyağının ne kadar kaliteli olduğunun bir göstergesidir.Ayrıca aldığınız yağın yeni hasat olduğu gösterir.

Biz Olivesa Zeytinyağı olarak elimizde ki bir miktar zeytinyağını özel krom kaplarda kendi haline terk ediyoruz.2-3 ay arası doğal çökeltme yöntemi uyguluyoruz ve dibinden tortusunu alıyoruz.Çünkü tortu bir zaman sonra zeytinyağını bozar.Ona ekşi bir posa kokusu karışır.O yüzden filtre edilmemiş yağı doğal saklama koşullarında bir yıl içinde tüketilmesini tavsiye ediyoruz.O yüzden 1 litrelik cam şişelerde sizlere sunuyoruz.

Sonuç olarak:

* Zeytinyağı içindeki doğal polifenollerini korur.Daha sağlıklıdır.

*Bulanık olması sebebiyle zeytinyağın yeni hasat olduğu gösterir.

* Filtreleme işleminde zeytinyağı yataklar arasında pompalanır.Dolayısıyla bu yataklara hava girer.Oksidasyon riski oluşur ve aroma kaybı yaşanabilir.

filtresiz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir